1
הַנִּצּוֹלוֹת וְהָרַקְבָּנִיּוֹת. ריקבון לח או יבש של פירות (יד”פ).
2
וְאִם הֶעֱלוּ אָבָק. עובש, שאז כבר אינן נאכלות כלל.
3
שְׁמָרִים. שמרי יין.
4
שֶׁנָּתַן עֲלֵיהֶן מַיִם. כדי למצות את היין שנשאר בהם.
5
הָרִאשׁוֹן וְהַשֵּׁנִי אָסוּר לְזָרִים. אם מיצה וחזר ומיצה המים אסורים בגלל היין המעורב בהם.
6
וְהַשְּׁלִישִׁי מֻתָּר. המיצוי השלישי מותר מכיוון שהיין שמעורב במים קלוש.
7
וְאִם לֹא נָתַן מַיִם אֶלָּא מְסַנֵּן הַיַּיִן מֵעַל הַשְּׁמָרִים. אם אינו ממצה את היין בעזרת מים אלא מניח את השמרים במסננת כדי שהיין יטפטף מהם.
8
אַף הַשְּׁלִישִׁי אָסוּר לְזָרִים. מכיוון שכולו יין.