1
עֻקְצֵי תְּאֵנִים וכו’. קצה הפרי שבו הוא מחובר לעץ.
2
הַכְּלֵיסִין. ראה לעיל ג,ג.
3
וּמְעֵי אֲבַטִּיחַ. גרעינים ורוטב שבתוכו.
4
וּקְנֹבֶת יָרָק שֶׁמַּשְׁלִיכִין בַּעֲלֵי בָּתִּים. קצוות שחותכים מהירק לפני הבישול.
5
הֲרֵי אֵלּוּ אֲסוּרִין לְזָרִים. בגלל חיבורם לפרי יש בהם מעט אוכל (מלאכת שלמה תרומות יא,ד) או מפני שכשיפרידם ייתלש חלק מהפרי (משנה ראשונה שם).
6
אֲבָל קְנֹבֶת יָרָק שֶׁמְּקַנְּבִין הַגַּנָּנִים מֻתֶּרֶת לְזָרִים. מכיוון שחותכים את החלק הרקוב.
7
קְלִפֵּי פּוֹלִין וְשֻׁמְשְׁמִין וכו’. וכן ביחס לקדושת שביעית (ראה הלכות שמיטה ה,כא ובפסקים ושיטות שם).